This blog has moved to: www.studio-paars.nl

June 27, 2010

Lapjes in de brievenbus

Vorige week lag er een heel fijn pakje van Vanmarieke op de mat:


Eigenlijk waren ze allemaal bedoeld voor de lappendeken maar ik hou het autostofje linksboven nog even achter de hand, en de visjes linksonder en de boompjes rechtsboven wil ik eigenlijk stiekum voor mezelf houden...

June 26, 2010

Eerste haaksels

Op de lagere school moesten wij voor handwerken iets haken. Het was iets ronds en het enige dat ik er nog van weet is dat ik er meerdere keren aan begonnen ben, en steeds bleek ik na een paar rondes mijn beginronde gedraaid te hebben. Uiteindelijk zo gefrustreerd dat ik mijn moeder wist te strikken om het geval voor me (af) te maken heb ik daarna nooit meer een haaknaald aangeraakt.

Tot nu. Zoveel foto's van mooie grannysquare projectjes gezien de laatste tijd dat ik het toch maar weer eens wilde proberen. In december dit boek gekregen, maar voor de echte beginner is het toch niet voldoende, ik had toch iemand nodig die naast me ging zitten om me even te laten zien hoe je nou die naald vasthoudt en je garen enzo.


Toen ik eenmaal de echte basics onder de knie had bleek het wel een handig boek, alle soorten steken komen aan bod en veel achtergrondinfo. Helaas staan er bijna geen patronen, maar wel deze bloem:


Toen hier ook nog een (iets) andere bloem gevonden, en vervolgens zelf iets bedacht en tadaaa ik kan bloempjes haken! Hier en daar nog wat bijschaven, maar ben er al erg blij mee. En wat denk je: haken is leuuuuuk! :)

June 25, 2010

* Lapjesdeken sneak preview

Mijn blog verhuist; de nieuwe locatie van deze post is: Studio Paars - Lapjesdeken jongen sneak preview

======================================================


Ik ben begonnen aan het naaien aan de lapjesdeken waar ik het steeds over heb gehad.
Een paar van de geswapde stofjes zij er al in te zien :)
Deze is dus voor een jongetje van 5. Hij moet niet te kinderlijk worden, want het is wel de bedoeling dat ie heel wat jaartjes mee gaat, maar ik vind het wel leuk als je een paar van zijn favoriete onderwerpen erin terug kan zien.

Het is zo leuk om te doen!!!
En ik heb mijn moeder en mijn zus (die mee waren naar de stoffenbeurs) al aangestoken. Zij zijn ook allebei aan een deken begonnen... ha! Nu moet de mijne natuurlijk wel als eerste af!

Lapjesruil stopt (min of meer)

Oei, wat heb ik het druk gehad de afgelopen weken! Ik ben eindelijk wat meer toegekomen aan het freubelen, maar dan gaat dat wel ten koste van het bloggen en swappen helaas. Tel daar nog een stel (bijna) slapeloze nachten en avonden gevuld met niet-slapende kinderen bij op....
Maar goed. Ik heb in elk geval wel weer iets om hier te laten zien (binennkort meer!)

Voor nu wil ik alleen even melden dat ik in principe genoeg lapjes heb voor mijn lapjesdeken (ik ben zelfs al met naaien begonnen!) dus ik ben niet meer op zoek. Uitzondering: lapjes met jongengsprintjes zoals robotjes, ruimteschepen, raceauto's enzo. Die blijven leuk en weinig te vinden. En kan ik er vast nog wel ergens tussen proppen ;)

Maar kijk vooral even bij mijn lapjes of er iets voor je bij zit, want ik ben altijd wel in voor een ruil :)

June 14, 2010

De buit van deze week

Ik heb afgelopen week mezelf nogal verwend! Allereerst kocht ik deze tas bij AH. Ik had hem al eerder gezien en vond hem zo leuk! En een handig maatje ook :)


Toen kwam ik bij de Digros deze schaaltjes tegen. Ook al zo leuk! Dus heb ik er twee (verschillende) gekocht. Ze waren ook niet duur.


Vervolgens kwam mijn allereerste swap binnen! Joepie! Ik had met Kimminita een stukje van deze stof geruild voor dit:


Vrijdag bij de Kringloop een leuke tas gevonden. Ik wilde hem wat gaan oppimpen, maar vind hem achteraf eigenlijk zo ook wel erg leuk. Dus ik ben er nog niet helemaal uit wat ik ermee ga doen.


En ook nog 3 broekjes voor de baby voor een euro:


En dannnnnnn... last but not least! Zondag was de Stoffenbeurs in Den Haag! Ik heb me heel netjes gedragen en alleen deze lapjes gekocht voor de patchworkdeken die ik voor de oudste ga maken:



En dan alleen voor mezelf om mee te freubelen een stukje tafelzeil:


Ennnnn dan alleen nog een lief stofje wat ik gewoon moest hebben:


En oh ja ook nog een handvol geweldige bandjes:


Ik kan weer aan de slag! Wiehie!

June 12, 2010

Gewonnen!

Nee, mijn give-away is nog niet afgelopen, maar ik heb er zelf eentje gewonnen! Woehoe!
Zie hier: Salt and Chocolate

June 9, 2010

~ Give away!

~
GESLOTEN Inschrijving voor de give-away is gesloten. Ik ga nu de links controleren, nummers toewijzen en een winnaar trekken.
~

~
UPDATE #2: Ik heb inmiddels van alle beschikbare sieraden nieuwe foto's gemaakt en in mijn webshopje gezet, en ook op Flickr. Er bleek iets niet helemaal te kloppen: de roze oorbellen (onderste rij, tweede van rechts) bleken al verkocht, maar in plaats daarvan heb ik ze nog in groen en geel. Kijk voor de nieuwe (mooiere!) foto's, voor alle info en om ze te kopen als je niet wint ;) even in mijn winkel Het Kralenkabinet.
~

~
UPDATE: Nou jullie zijn ook lekker opmerkzaam! "vrijdag 10 juli maak ik de uitslag bekend" staat er! Laat het nou vandaag vrijdag 9 juli zijn... Dus om alle verwarring te voorkomen laat ik hem nog even open staan tot zondag. Zondag 11 juli dus! Daarna sluit de give-away en zal ik zo snel mogelijk een winnaar trekken (maar hoe snel dat zal zijn kan ik niet beloven gezien de vakantietijd).
~


Wauw, zo heb je 10 volgers en twee dagen later zijn het er 20! Ongelovelijk!

Dus hier de beloofde give-away. Ik heb er maar wat meer bijgedaan, omdat het eigenlijk een dubbel jubileum is ;)

Meedoen: laat hieronder een bericht achter met je mailadres (of een andere manier zodat ik contact met je kan opnemen).
Als je een vermelding maakt op je blog, hyve of andere website maak je een extra kans. Laat me wel even weten waar die link staat door hier een berichtje te plaatsen!

De winnaar mag van onderstaande foto's 1 paar oorbellen, 1 hanger (tashanger, sleutelhanger of wat-je-maar-wilt-hanger) en 1 enkelbandje (op maat gemaakt) uitkiezen.





De oorbellen zijn niet van echt zilver, dus als je alergieen hebt kun je ze beter niet dragen, en de enkelbandjes zijn geregen op elastiek. Ze zijn erg ruim dus als de winnaar haar maat doorgeeft maak ik hem op de juiste lengte.

Vrijdag 10 juli maak ik de winnaar bekend.

June 7, 2010

Feest!

10 volgers al! Wooohoooooo!

Dat lijkt me een reden voor mijn allereerste give-away :)
Eens nadenken over wat het gaat worden.....

June 4, 2010

Lapjesruil

UPDATE: Ik ben niet langer op zoek naar blauwe lapjes voor mijn deken! Maar als je iets tussen mijn lapjes ziet dat je graag wilt hebben, laat het me weten want ik ben meestal wel in voor een ruil!

Naar aanleiding van de Lapswap van Knofje kreeg ik het idee om zelf een soort van lapjesswap te organiseren, maar dan iets anders.

Het zit namelijk zo: omdat ik voor baby T. een dekentje heb gebreid maar dat voor kleuter B. nooit heb gedaan voelde ik me eigenlijk een beetje schuldig. Dus moest B. ook zijn eigen dekentje krijgen. Maar hij heeft al een groot bed, dus daar iets voor breien trap ik dus mooi niet in. Een lappendeken dan! Staat vast erg leuk over zijn bed, en ik zie het al voor me dat hij er lekker mee op de bank gaat zitten als hij een beetje ziek is of koud van het buitenspelen.

Meneer zijn kleuren moesten blauw worden, en geel en rood, en ook nog zilver en goud. Ik heb het weten terug te praten tot blauw met hier en daar een klein beetje rood of geel. En nu dus op zoek naar stofjes. Ik heb zelf al een stapeltje verzameld, mijn moeder en mijn zus hebben allebei al wat gedoneerd, en ook op internet heb ik al een paar hele leuke gezien: bij Vermiljoen bijvoorbeeld, en ook bij Vanmarieke (die met raketjes en astronautjes!).

Maar ik wacht nog even met bestellen, want leek me een leuk plan om te proberen via mijn blog wat stofjes erbij te ruilen. Dus dit is het idee: ik laat zien wat ik nog heb liggen, jij kijkt of er iets voor je bij zit, je kijkt of jij nog iets hebt liggen wat ik zoek en dan laat je hier een bericht achter met je emailadres.
En als er niets voor je bij zit, kan je me toch helpen door een linkje op je blog te plaatsen naar dit bericht :) Ik ga ook nog een button maken, die zal hier rechts komen te staan.

Even alles op een rijtje:

Hoe werkt het:

Stap 1: Jij kijkt hieronder bij de scans van mijn stofjes of er iets bij zit waarvan je iets wilt hebben.

Stap 2: Jij controleert je eigen voorraad en zoekt er de stofjes uit die aan mijn criteria voeldoen (zie hieronder bij ‘Wat zoek ik’) en je maakt er foto’s of scans van.

Stap 3: Je laat hier een berichtje achter met daarin je emailadres en de stofjes die je wilt.

Stap 4: Ik meet de stofjes van je keuze op en stuur je een mail met de afmetingen.

Stap 5: Je mailt mij de scans van jouw lapjes.

Stap 6: Ik laat je weten welke ik leuk vind.

Stap 7: Dan meet je die op en mail je mij de gegevens.

Stap 8: We spreken af wat en hoeveel we gaan ruilen.

Stap 9: Ik geef je mijn adres en je stuurt je lapjes naar me op.

Stap 10: Je geeft me jouw adres en ik stuur mijn lapjes naar jou op.

Simpel toch? ;)


Wat ik zoek:
Ik zoek lapjes om een patchwork mee te maken.
Dus 100% katoen, eventueel iets van een mix maar wel met als hoofdbestanddeel katoen.
Het moet absoluut niet rekbaar zijn!
Niet te dik en niet heel superdun.
De hoofdkleur is blauw, met accenten in rood en geel. Ik ben vooral op zoek naar lapjes met leuke printjes voor een jongen, dus autotjes, raketten, robots en graafmachines zijn helemaal super. Andere printjes kunnen ook, en stipjes, streepjes of ruitjes zijn ook welkom. Van effen stofjes heb ik al aardig wat, maar misschien als je een hele andere tint blauw hebt zie ik er wel wat in.

Wat ik heb:

De foto's van de stofjes die ik heb staan hier op Flickr.
Er komt nog veel meer bij dus kijk regelmatig even opnieuw! Ik heb eerst een deel ingescand, de rest komt later. En ik probeer overal bij te zetten wat het is en hoeveel ik ervan heb, maar als je iets wilt weten over een lapje waar niets bij staat, laat het even weten dan meet ik het voor je na.

Een paar voorbeelden om een idee te krijgen:

June 3, 2010

* Patchwork diaper bag

->I'm moving my blog; the new location of this post is Studio Paars - Patchwork diaper bag
->Mijn blog verhuist; de nieuwe locatie van deze post is Studio Paars - Patchwork luiertas

+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+=+

A few years ago I bought a pattern for a patchworked diaper bag from Miss Little. The pink one was her example, the green one is the one I ended up sewing while pregnant with Little Brother. The pattern is very lovely, though a bit confusing, and I did freak out a bit at the end and asked my mum to finish it for me. I like the result though, I love that it's made with mostly vintage fabrics (I just had to order the one with the turtles online: how cute is it!) and a combined effort from my mum & me :)




Een paar jaar geleden had ik bij Miss Little een patroon gekocht voor een luiertas zoals deze:



Het leek me erg leuk om te maken als kraamcadeau voor iemand. Maar het is er nooit van gekomen en het patroon is blijven liggen, totdat ik zelf in verwachting bleek van onze tweede.

Ik koos groen als de kleur voor deze baby. In de babykamer wilde ik eerst patchwork behang, zoals hier, maar dan in allerlei groentinten:



Jammer genoeg is de babykamer daarvoor veel te klein, dus ik moest iets anders bedenken. Het werd uiteindelijk wit geschilderd met 1 muur felgroen. Maar ik moest en zou toch iets van patchwork hebben dus besloot ik deze tas voor mezelf te maken.

Ik moet zeggen dat het best tegenviel. Het patchworken is niet moeilijk, maar om het allemaal mooi en netjes te krijgen is een hele kunst. En het patroon werkt ook niet echt mee; ik vind het nog steeds een superleuke tas, maar het patroon was af en toe niet duidelijk en soms gewoon onnodig ingewikkeld. Zo maak je eerst een soort lus van de bovenkant, onderkant en zijkanten, en daarna zet je de voorkant en de achterkant daar in. Dat lukte dus voor geen meter, mede doordat ik niet alles precies tot op de centimeter nauwkeurig had geknipt, wat natuurlijk dus wel had gemoeten...
Maar ik merk toch dat eeen patroon volgen niet mijn sterkste kant is. Ik maak veel liever iets naar mijn eigen idee.

Het eindresultaat was dat ik, heel erg zwanger en in blinde paniek (zucht) mijn moeder belde en bijna in tranen (... diepe zucht...) vroeg of zij het alsjeblieft wilde uitzoeken en afmaken WANT HET MOEST OP TIJD AHAHAAAFFF! (alsof je ook echt geen dag kan zonder een luiertas...) Maar ze heeft het gedaan. Resultaat:


Ik heb dus zelf al het patchworken gedaan (behalve het losse verschoondeel) en de zakken en ritsen enzo, en mijn moeder heeft het verder in elkaar gezet en helemaal afgewerkt, en het hele verschoondeel gemaakt. (Wat ik wel een grappig detail vind: haar patchwork heeft een regelmatig patroon terwijl dat van mij helemaal willekeurig is.)



Hij is zeker niet perfect geworden, en ik ben erg blij dat ik 'm niet als cadeau voor iemand heb gemaakt, maar ik ben er toch best blij mee, voor een eerste keer patchworken. Ik gebruik hem veel, het is een lekker praktisch modelletje en ik vond het erg leuk om eens te doen. Op naar het volgende patchwork project :) Maar dan wel mijn eigen model ;)


* Knit baby blanket


I'm moving my blog; the new location of this post is: Studio Paars - Knit baby blanket

Mijn blog verhuist; de nieuwe locatie van deze post is: Studio Paars - Dekentje gebreid voor baby

======================================================

I started knitting this baby blanket thinking that it would most likely be useful sometime soon. I had no idea at the time, but I was knitting it for Little Brother :) After I found out I was pregnant I sped up a bit but it still took me about a year to finish (not knitting continuously, really!) 
It's made with Drops Muskat in an off-white and a dark green. I made the pattern up myself: the border is knit in seed stitch, the body in stockinette with some YO's and purl rows at regular intervals. 
It's really nice and soft and has a lovely drape. I didn't get the blocking right though, so it's not quite a rectangle, and I'm not quite happy with the way I joined the new balls of yarn. Still pretty proud of it though :) My first knit blanket ever, and basically my first knit thing that's bigger than a scarf :D


Ergens in het voorjaar van 2008 kreeg ik ineens in mijn hoofd dat ik een babydekentje wilde breien. Voor wie wist ik niet, maar ik ging er van uit dat er wel binnen enige tijd ergens een baby'tje geboren zou gaan worden. Op mijn gemak bestelde ik het garen, verzon een patroontje en begon te breien.
Tegen de tijd dat Sinterklaas weer terug naar Spanje ging was ik zelf degene die het dekentje zou gaan houden! Dus was enige haast nu wel geboden, en in april 2009, nog steeds ruim op tijd dus, had ik hem af. Het was het eerste dat af was voor Kleine Broer achteraf bekeken. Zijn kamertje zou pas bewoonbaar zijn ruim een week na mijn uitgerekende datum in augustus...


Het garen had ik bestel bij Hobbydoos, het is Muskat van Drops, 100% egyptisch katoen, in de kleuren naturel en flesgroen.


Het patroon is in tricotsteek met om de aantal toeren een ribbeltoer, en een toer met muizegaatjes. De groene rand is in gerstekorrel. Het idee is dat de gerstekorrel het geheel een beetje 'in vorm' houdt. Dit werkt niet helemaal zo goed als ik had gehoopt maar het is in elk geval mooier dan zonder rand.

En zowel ikzelf als KLeine Broer zijn er erg blij mee. Er zitten nog een paar kleine schoonheidsfoutjes in, een volgende keer zou ik waarschijnlijk toch liever een gehaakt randje maken (eerst nog oefenen!) en het afhechten van de draden had ik ergens gelezen moest je doen door de draden uit elkaar te pluizen en dan ieder strengetje afzonderlijk door je werk te weven (nooit doen met katoen! Je ziet alles!).
Maar het is een heel fijn dekentje geworden, lekker zwaar maar heel soepel, niet te warm en niet te koud, ik prop hem makkelijk in de luiertas, en het heeft iets wat ze in het engels een mooie 'drape' noemen (weet niet zo goed een woord hiervoor, maar het betekent dat het mooi valt).


Resultaat Lapswap

Bijna vergeten: de opbrengst van Knofje's Lapswap!
Ben er erg blij mee, vooral ook met het extra lapje dat ze erbij had gedaan.



Bedankt voor het organiseren, Knofje!